شرایط بهره برداری جرثقیل دروازه ای با توجه به کلاس کاری انتخاب شده
1.1.1 شرایط بهره برداری با توجه به کلاس کاری
برای درك بهتر اهمیت كلاس كاری میتوان اینگونه بیان كرد كه اگر از نظر كلی (نه از نظر عملی) بخواهیم تفاوت كلاسها را بیان كنیم. میتوان گفت كه هر كلاس با كلاس قبلی به اندازه 25% در تناژ بالابری تفاوت دارد. به عنوان مثال جرثقیل 12.5 تن با کلاس کاری 1A m میتواند با شرایط خاصی در کلاس کاری 2m با بار 2 تن كارآیی داشته باشد. اما عامل تعیین كننده و بسیار مهم توجه كردن به ED% و Start/h موتورها میباشد كه نباید آنرا نادیده گرفت.
- ضریب کار (%ED Duty factor): مشخصهای است از زمان كاركرد مفید موتور و با افزایش كلاس كاری، افزایش مییابد.
- تعداد استارت در ساعت ( start/h): بیانگر تعداداستارت ها در یك ساعت میباشد كه با افزایش كلاس كاری افزایش مییابد.
پیشنهاد میکنیم مقاله ساخت جرثقیل را مطالعه نمایید.شرایط بهره برداری جرثقیل های دروازه ای
مهمترین عاملی که در انتخاب تجهیزات نقش کلیدی بازی می کند شرایط و انتظارات مورد نظر بهره برداری می باشد. به شکلی که رعایت درست آن تضمین کننده بهره برداری با حداقل توقف و تعمیرات مورد نیاز خواهد بود و در استاندارد های طراحی در نظر گرفتن شرایط بهره برداری و فشار کاری که به آنها وارد می شود، رکن اصلی انجام طراحی و انتخاب تجهیزات تعیین گردیده است. در ادامه سعی می شود با ارائه دو مثال از شرایط مختلف بهره برداری به اختلاف موجود در نحوه انتخاب تجهیزات پی ببریم.
در جدول فوق اگر شما تجهیزات متناسب با مثال A را برای شرایط مثال B استفاده نمایید. باید به سرعت در انتظار خرابی های پی در پی و توقف های طولانی در خط تولید ناشی از سوختگی تجهیزات برقی و یا ایراد های مکانیکی باشید. و اگر تجهیزات متناسب با مثال B را برای شرایط مثال A استفاده نمائید. مطمئنا هزینه ی انجام گرفته بسیار بیشتر از مقدار نیاز بوده است.
در این خصوص جهت اطمینان از تناسب جرثقیل خریداری شده با فشار کاری وبه استاندارد های کلاس کاری رجوع کرد.